DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Ontmoetingen met Jozefmaria Escrivá

Ontmoetingen met Jozefmaria Escrivá
Categorie: Over Jozefmaria Escriva en het Opus Dei
Auteur: Jozefmaria Escriva
ISBN: -
Pagina's: 0
Gewicht: 150 gram
Jaar:
Waardering:
(--uitverkocht--)


Openhartig en ongecompliceerd geeft Jozefmaria antwoord op vragen uit het publiek op zijn rondreizen door Europa en Latijns-Amerika.

24,50

Beschrijving

In ARCHIEF sinds januari 2007.


(--uitverkocht--)


De laatste jaren van zijn leven (1970 - 1975) trok de stichter van het Opus Dei door verschillende landen in Europa en Latijns-Amerika om over christelijke thema´s te spreken.
Hier zijn er samenvattingen van zijn catechese in de volgende landen: Argentinie, Brazilie, Chili, Peru, Spanje en Venuzuela.
De bijeenkomsten geven een goed beeld van de heilige Jozefmaria Escrivá en van zijn geestelijke boodschap; Het gaat erom God te vinden in ons dagelijks bestaan: in ons werk, ons gezin, onze maatschappelijke verplichtingen, onze vriendschappen en in ons alledaagse doen en laten.
Duur per bijeenkomst: ca. 30 minuten

Audio: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Totale duur 3 uur.


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie