DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Over de heilige Eucharistie

Over de heilige Eucharistie
Categorieën: Maria Fatima Lourdes Van Jozefmaria Escriva
Auteur: Jozefmaria Escriva
ISBN: 90-6257-043-7
Pagina's: 64
Gewicht: 30 gram
Jaar: 2005
Waardering:
Twee preken over de Eucharistie en praktische wenken voor de beleving van de Zondagsmis.

2,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Ter gelegenheid van het Jaar van de Eucharistie (oktober 2004 - oktober 2005) zijn twee preken eerder gepubliceerd in - Als Christus nu langskomt - apart uitgegeven. Dit boekje leent zich om het Allerheiligst Sacrament beter te begrijpen en de devotie tot de Eucharistie te verspreiden.
Met ditzelfde doel zijn in het hoofdstuk "In de Kerk" enkele praktische preken toegevoegd over de beleving van de Zondagsmis en de eucharistische aanbidding buiten de Mis.


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie