DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Het wordt avond, de dag loopt reeds ten einde

Het wordt avond, de dag loopt reeds ten einde
Categorie: Kerk en evangelisatie
Auteur: Robert Sarah
ISBN: ISBN 978-94-91991-82-0
Pagina's: 433
Afmetingen: 13 x 21 x 2,5 cm
Gewicht: 540 gram
Jaar: 2019
Waardering:
Het is nodig dat onze jongeren weten van welke geschiedenis zij de erfgenamen zijn. Dit indrukwekkend boek sluit een trilogie af, begonnen met God of niets en De kracht van de stilte, eveneens door de Boog uitgegeven.

18,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De Westerse samenleving lijkt niet meer in staat om te zorgen voor het doorgeven van het culturele erfgoed en van de ervaring uit het verleden. Sedert enkele decennia leeft in verschillende landen de wil om te breken met het verleden en al zijn tradities. De mens houdt niet meer van zichzelf en ook niet van zijn naasten en van het land van zijn voorvaderen. Men bestrijdt ons religieuze, culturele en historische erfgoed - de wortels waaruit we zijn voortgekomen. Daarmee is een nieuwe vorm van dictatuur en culturele kolonisatie ontstaan, die de voedingsbodem is voor een ressentiment dat leeft bij een deel van de bevolking. Het gaat er niet om dat we heimwee koesteren naar een verleden dat nooit meer terugkomt. Maar het is wél nodig dat onze jongeren weten van welke geschiedenis zij de erfgenamen zijn. Feitelijk wensen vele westerse jongeren een wereld waarin het niet meer zo zal zijn dat iedere volgende generatie telkens opnieuw wordt belast met de zware verplichting om alles uit niets te moeten opbouwen. Het wordt tijd dat hun de vrijheid wordt gegund om van hun ouders zekerheden te ontvangen, en ook regels die gebaseerd zijn op ervaring. Ontvangen is een vorm van vrijheid. Van kardinaal Robert Sarah en Nicolas Diat verschenen eerder in Nederlandse vertaling: God of niets en De kracht van de stilte. “Dit boek een tour de force te noemen zou een understatement zijn. Het is een verbazingwekkend werk: helder, eenvoudig, visionair en vol hoop." - Mgr Charles Chaput, O.F.M. Cap., Aartsbisschop van Philadelphia. "Kardinaal Sarah is een helder, stralend licht. Zijn geloof verlicht de weg naar een authentieke katholieke hervorming." - George Weigel, Auteur (o.a. Getuigenis van de Hoop: de biografie van Johannes Paulus II). "Bijzonder overtuigend zijn de gedachten van de kardinaal over de triomf van de Kerk, die alleen kan worden bereikt als we Christus intellectueel, geestelijk en moreel volgen, zonder onszelf te verontschuldigen voor een totale zelfgave aan God." - Gerhard Kardinaal Müller, voormalig Prefect van de Congregratie van de Geloofsleer.


Auteur

Robert Sarah

Kardinaal Robert Sarah werd geboren te Guinee in 1945, in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld, die zich met een tomeloze energie heeft ingezet voor de bevrijding van zijn volk. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, paus Benedictus XVI creëerde hem in 2010 tot kardinaal en paus Franciscus maakte hem tot één van zijn naaste medewerkers aan de Curie.


Recensies

Dit boek een tour de force te noemen zou een understatement zijn. Het is een verbazingwekkend werk: helder, eenvoudig, visionair en vol hoop.

Mgr Charles Chaput, O.F.M. Cap., Aartsbisschop van Philadelphia.
 
 
Kardinaal Sarah is een helder, stralend licht. Zijn geloof verlicht de weg naar een authentieke katholieke hervorming.

George Weigel, Auteur (o.a. Getuigenis van de Hoop: de biografie van Johannes Paulus II).
 
 
Bijzonder overtuigend zijn de gedachten van de kardinaal over de triomf van de Kerk, die alleen kan worden bereikt als we Christus intellectueel, geestelijk en moreel volgen, zonder onszelf te verontschuldigen voor een totale zelfgave aan God.

Gerhard Kardinaal Müller, voormalig Prefect van de Congregratie van de Geloofsleer.