DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Fake news ontmaskerd.

Fake news ontmaskerd.
Categorie: Kerk en evangelisatie
Auteur: M. Lütz
ISBN: ISBN 978-90-6257-112-3
Pagina's: 315
Afmetingen: 147 x 210 x 21 mm
Gewicht: 432 gram
Jaar: 2020
Waardering:
De verborgen geschiedenis van het christendom Feiten versus beeldvorming naar recent wetenschappelijk onderzoek. Helder en pakkend geschreven, goed onderbouwd, vol verrassende inzichten. Duitse bestseller.

17,50
9,75

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De verborgen geschiedenis van het christendom. Kan het christendom nog als fundament van de Europese cultuur gezien worden? En hoe zit het met al die schandalen binnen de Kerk? Wat is waar en wat is fake news? Bestsellerauteur Manfred Lütz vertelt op pakkende wijze de onbekende geschiedenis van de grootste godsdienst aller tijden. Spannend als een thriller, maar dankzij de samenwerking met professor Arnold Angenendt ook met de laatste wetenschappelijke feiten gestaafd. En met spectaculaire resultaten. “Zo kunnen we meebeleven hoe een kleine joodse sekte in het Romeinse Rijk uitgroeit tot een wereldgodsdienst en vervolgens van ditzelfde rijk een christelijk rijk maakt, en hoe het uiteindelijk zover kwam dat de Germanen die over dit rijk zegevierden zelf ook christenen werden. We krijgen te horen hoe het nu echt zit met de kruistochten, welke verbazingwekkende resultaten er uit het meest recente onderzoek naar voren zijn gekomen als het gaat om de inquisitie, de heksenvervolging en de missie onder de indianen, en wat wij aan de Verlichting hebben te danken – en wat niet. Trapte het christendom bij het propageren van de mensenrechten nu op de rem of op het gaspedaal – of op allebei? Hoe zit het met de emancipatie van de vrouw, de seksuele revolutie en vooral: wat is nu de werkelijke verhouding tussen het christendom en de Holocaust? Bereid u maar voor op spectaculaire resultaten! Wat de wetenschap vandaag de dag te vertellen heeft met betrekking tot de gangbare beelden over het christendom, is werkelijk niet te geloven … en toch is het waar.”


Auteur

M. Lütz

Manfred Lütz (1954 Bonn) is psychiater, psychotherapeut, theoloog en geneesheer-directeur van het Alexianer Ziekenhuis in Keulen. Hij is in Duitsland bekend als spreker op radio en televisie en als auteur van talrijke bestsellers. Samen met Jehuda Bacon, een overlevende van Auschwitz, schreef hij: Solange wir leben, müssen wir uns entscheiden (Zolang wij leven, staan we voor een keuze).


Recensie