DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Genezing van innerlijke wonden

Genezing van innerlijke wonden
Categorie: Sacramenten
Auteur: Didier van Havre
ISBN: 9789062570652
Pagina's: 196
Afmetingen: 14,8 x 21 cm
Gewicht: 275 gram
Jaar: 2017
Waardering:

Praktische gids bij het sacrament van de biecht.11,50
7,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Willen we in ons leven gelukkig zijn, dan kunnen we niet zonder een gezonde ziel. Dus net zoals we letten op de gezondheid van ons lichaam, moeten we dat ook doen met de gezondheid van onze ziel – en dat is precies wat we doen door deel te nemen aan het sacrament van boete en verzoening. Dat is er immers op gericht om de ziel te genezen van de blessures die ze heeft opgelopen door de zonde, en daarmee krijgt de ziel haar volle levenskracht terug.

Dankzij dit sacrament kunnen we allemaal op elk moment onze innerlijke vrede en onze levensvreugde hervinden. Om beter te begrijpen hoe diepgaand en mooi deze genezing is die God in ons bewerkstelligt, nodigt de schrijver ons uit om een nieuw begin te maken, met als vertrekpunt Christus zelf, die dit sacrament heeft ingesteld op de dag waarop Hij is verrezen. Er wordt verwezen naar een groot aantal teksten uit de Schrift en uit de Catechismus van de Katholieke Kerk. Het sacrament van vergeving wordt beschreven vanuit het standpunt van degene die te biecht gaat, en we krijgen in dit boek dan ook een groot aantal praktische adviezen mee.


Auteur

Didier van Havre

Didier van Havre werd in 1941 geboren te Antwerpen en hij studeerde ruimtelijke ordening aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij vervolgens ook ging werken. Na het behalen van de doctorsgraad in de theologie werd hij in Rome priester gewijd door Johannes Paulus II. Momenteel is hij werkzaam als priester in Brussel.


Recensie