DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

God of niets

God of niets
Categorie: Bijzondere levens
Auteur: Robert Sarah
ISBN: 9789491991363
Pagina's: 386
Afmetingen: A5
Gewicht: 430 gram
Jaar: 2016
Waardering:

Kardinaal Sarah spreekt met de vrijmoedigheid over de Kerk, de moderne samenleving, de ontwikkelingen in Afrika en in de westerse wereld, de moraal, de waarheid, het kwade in de wereld en - telkens weer - over God.14,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Ik weet niet waarom, maar God is altijd met uitgestoken hand naar mij toegekomen om me te begeleiden op de meest belangrijke wegen. God heeft in mijn leven alles gedaan. Ik heb van mijn kant slechts willen bidden. Ik ben er zeker van dat het kardinaalsrood de weerschijn is van het bloed van de missionarissen, die tot in het diepste van Afrika zijn doorgedrongen om in ons dorp het evangelie te brengen.

Met de vrijmoedigheid die hem kenmerkt, spreekt kardinaal Sarah in dit boek over de Kerk, over de moderne samenleving, over de ontwikkelingen in Afrika en in de westerse wereld, over de moraal, over de waarheid, over het kwade in de wereld en - telkens weer - over God.

Naar mijn mening dienen we allereerst met God bezig te zijn. De westerse samenleving is georganiseerd alsof God niet bestaat. God geraakt ver uit beeld wanneer de belangrijkste zorgen van de mens vrijwel uitsluitend gericht zijn op economie, technologie of onmiddellijk materieel geluk, dat op onwaarachtige wijze het gevoel aanspreekt. De Kerk heeft op die existentiële afgrond maar één antwoord: ze moet Christus, zijn heerlijkheid en zijn hoop uitstralen. Ze moet steeds verder de genade uitdiepen van de sacramenten, die de uiting van Gods levendmakende aanwezigheid zijn. Alleen zo kan God zijn plaats terugvinden.


Auteur

Robert Sarah

Kardinaal Robert Sarah werd geboren te Guinee in 1945, in een periode dat het land verscheurd werd door een bloedige dictatuur. Amper 33 jaar oud werd hij de jongste aartsbisschop ter wereld, die zich met een tomeloze energie heeft ingezet voor de bevrijding van zijn volk. Paus Johannes Paulus II riep hem in 2001 naar Rome, paus Benedictus XVI creëerde hem in 2010 tot kardinaal en paus Franciscus maakte hem tot één van zijn naaste medewerkers aan de Curie.


Recensie