DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Edward Poppe

Edward Poppe
Categorie: Bijzondere levens
Auteur: Karl Weekers
ISBN: 97.890.6257.045.4
Pagina's: 226
Gewicht: 325 gram
Jaar: 2001
Waardering:
De tot nu toe beste bloemlezing van de zalig verklaarde Belgische priester Edward Poppe.

15,95
9,40

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Dit boek geeft een ruim overzicht van de vele teksten die deze heilige priester uit het Waasland ons heeft nagelaten.

Edward Poppe werd in een bakkersgezin te Temse op 18 december 1890 geboren. Hij studeerde wijsbegeerte in Leuven en werd in 1916 priester gewijd te Gent. Hij stierf op 10 juni 1924 na een reeks hartaanvallen. Op 3 oktober 1999 heeft paus Johannes Paulus II hem zaligverklaard.

Als geen ander voorzag hij met profetische blik het naderen van de huidige crisis van de maatschappij, van het geloof en van de morele normen en waarden. Zijn leven was één heilige offergave uit liefde voor God en zijn medemens. Hij werd de 'glorie van het bisdom Gent' genoemd (Mgr. Seghers), de 'Vlaamse pastoor van Ars' (Van Wilderode), het 'model voor alle priesters van onze tijd en vooral voor die van de toekomst' (Paulus VI).

Voor deze bloemlezing werd er geput uit zijn belangrijkste werken, maar ook uit zijn geestelijke dagboeken en de vele brieven en artikelen die hij geschreven heeft. Edward Poppe komt aan het woord als de begenadigde godsdienstpedagoog, geestelijk begeleider en sociaal voelende Vlaamsgezinde priester die hij was. Het is zijn antwoord op de crisis; een antwoord dat ons vandaag kan bemoedigen en inspireren bij het herstellen van de morele en christelijke waarden in de Lage Landen.


Auteur

Karl Weekers

Karl Weekers (1966) studeerde wijsbegeerte aan de Katholieke Universiteit van Leuven en godsdienstwetenschappen aan het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen van het bisdom Antwerpen. Op dit moment is hij verbonden als godsdienstleraar aan het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege te Edegem in Antwerpen.


Recensie