DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De rank en de wijnstok

De rank en de wijnstok
Categorie: Gebed meditatief
Auteur: Salvatore Canals
ISBN: 97890.6257.058.4
Pagina's: 144
Afmetingen: 15 x 21 cm
Gewicht: 200 gram
Jaar: 2016
Waardering:

De rank en de wijnstok bevat 26 korte meditaties die zijn gebaseerd op de spiritualiteit van de heilige Jozefmaria Escrivá.12,50
6,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De overwegingen zijn eenvoudig en direct geschreven vanuit een hartstochtelijke liefde voor Jezus Christus. We worden als lezers opgewekt dagelijks vanuit die liefde, die kracht, te leven en bij alle moeilijkheden altijd de vrede van Christus in ons hart te bewaren.

De korte meditaties nodigen uit dit boek telkens weer ter hand te nemen en opnieuw geïnspireerd te worden om Jezus te volgen. Aan bod komen thema’s als: onze christelijke roeping, het innerlijk leven, de christelijke hoop, nederigheid, zachtmoedigheid, celibaat en kuisheid, de dood, en nog veel meer. Zo vormen deze meditaties een klein vademecum: een geestelijke reisgids voor ieder die wil leven vanuit de vriendschap met Jezus.


Auteur

Salvatore Canals

Mgr. Salvatore Canals (1920-1975), geboren in Madrid, was een van de eerste medewerkers van de heilige Jozefmaria Escrivá.

Nog tijdens zijn studie aan de universiteit, eind 1940, leerde hij de stichter van het Opus Dei persoonlijk kennen. Hij zou met hem meegaan naar Italië, waar hij in 1948 tot priester werd gewijd.

Hij was de initiatiefnemer en eerste directeur van het tijdschrift Studi cattolici en werkte verder voor diverse kerkelijke instanties.


Recensie