DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Opvoeden zonder kleerscheuren

Opvoeden zonder kleerscheuren
Categorie: Huwelijk gezin opvoeding
Auteur: Jason Evert
ISBN: 978.90.6257.048.5
Pagina's: 128
Afmetingen: A5
Gewicht: 175 gram
Jaar: 2015
Waardering:
Hoe kun je met jongeren praten over zuiverheid.

12,50
7,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Aan meer dan duizend tieners is gevraagd wie de grootste invloed heeft gehad bij het nemen van hun beslissingen rondom seksualiteit: vrienden, leeftijdsgenoten, seksuele vorming of misschien de media?

Het meest voorkomende antwoord was: 'Mijn ouders.' Wanneer echter aan de ouders werd gevraagd wat ze dachten dat hun kind zou hebben geantwoord, had minder dan 25% het goed. De Katholieke Kerk, en blijkbaar je eigen tieners, zien jou als de belangrijkste opvoeder van je kind als het om seksualiteit gaat.

Noch de staat, noch de school, noch de kerk kan die verantwoordelijkheid overnemen. Het is niet alleen je recht en je plicht, je bent ook het meest geknipt voor de taak. Jij kent je kind beter dan wie ook. Je kent jouw kind waarschijnlijk zelfs beter dan het zichzelf kent. Je kent de goede en slechte kanten, de mate van volwassenheid (of het gebrek daaraan) en je kunt voorzien hoe hun seksuele gedrag van nu hun hele toekomstige leven zou kunnen bepalen. Dat inzicht ontbreekt bij henzelf meestal. Jij hebt de macht! Gebruik haar!

(Uit de introductie)


Auteur

Jason Evert

Jason Evert en zijn vrouw Crystalina zijn veelgevraagde sprekers over liefde en seksualiteit. Ze trouwden in 2003. Eerder verscheen van zijn hand het boek "Als je echt van me hield" waarin hij 100 vragen beantwoordt die tijdens hun lezingen door jongeren zijn gesteld.

Jason Evert behaalde een master in Theologie, een bachelor in Counseling en een minor in Filosofie aan de Franciscaanse Universiteit van Steubenville, in Ohio (VS). Hij heeft tien boeken geschreven, waaronder If You Really Loved Me, Pure Faith, en Pure Love.

Ieder jaar spreekt Jason meer dan 100.000 tieners en jongeren toe, op middelbare scholen en universiteiten wereldwijd, waarbij hij deze jonge mensen uitdaagt om de deugd van de kuisheid te omarmen. Hij runt de website chastity.com en is de oprichter van de Pure Love Club, een internationaal verbond van jonge mensen die de kuisheid promoten in meer dan dertig landen.


Recensie