DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Het Mysterie en de Zending van de Kerk

Het Mysterie en de Zending van de Kerk
Categorie: Kerk en evangelisatie
Auteur: José Ramón Perez Aranguena
ISBN: 90.6257.086.0
Pagina's: 128
Gewicht: 177 gram
Jaar: 2012
Waardering:
We weten hoe moeilijk het is om zich in de kennis van het mysterie van de Kerk te verdiepen, maar het gaat in dit boek om een inleiding tot de ecclesiologie, daarom is het zo toegankelijk mogelijk geschreven

12,50
7,60

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De studie van het mysterie van de Kerk heeft de laatste decennia ongetwijfeld een nieuwe impuls gekregen dankzij de rijkere inzichten die het Tweede Vaticaans Concilie onder de leiding van de heilige Geest naar boven bracht uit de onuitputtelijke bronnen van de heilige Schrift en de traditie.

De ecclesiologie werd sindsdien een zelfstandige theologische wetenschap en de Kerk wordt systematischer behandeld dan in de vorige eeuwen, toen allerlei historische wederwaardigheden de theologen ertoe dwongen zich met deelaspecten bezig te houden, vanuit een apologetisch doel.

Deze paginas zijn vanzelfsprekend geschreven in de lijn van deze laatste systematische aanpak en steunen op de inbreng van het Tweede Vaticaans Concilie en het latere leergezag. We weten hoe moeilijk het is om zich in de kennis van het mysterie van de Kerk te verdiepen, maar het gaat in dit boek om een inleiding tot de ecclesiologie, daarom is het zo toegankelijk mogelijk geschreven.


Auteur

José Ramón Perez Aranguena

José Ramón Pérez Arangüena (1952) is priester. Hij is afgestudeerd in de wijsbegeerte aan de pauselijke universiteit van het heilig Kruis in Rome en in de rechten aan de Complutense Universiteit in Madrid. Hij doceert ook ecclesiologie.


Recensie