DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De Hoop op het Eeuwige Leven

De Hoop op het Eeuwige Leven
Categorie: Leven na dit leven
Auteur: Justo Luis R. Sanchez de Alva
ISBN: 97890.6257090.4
Pagina's: 256
Gewicht: 337 gram
Jaar: 2012
Waardering:
Wat zal er zijn na dit leven? Op deze vragen probeert de eschatologie in het licht van de goddelijke Openbaring een antwoord te geven.

14,75
8,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Wat zal er zijn na dit leven? Op deze vragen probeert de eschatologie in het licht van de goddelijke Openbaring een antwoord te geven. Dit theologische vakgebied bestaat uit drie delen, die ook het uitgangspunt zijn van de hierna volgende uiteenzettingen:

  • Algemene eschatologie: de glorierijke wederkomst van Jezus Christus op het einde van de wereld en de volheid van het Rijk van God;
  • Individuele eschatologie: de dood van iedere mens en zijn eeuwige bestemming;
  • Het voortbestaan vanaf de dood van elke persoon tot zijn / haar opstanding op de jongste dag.

In het licht van de door God geopenbaarde waarheid zal ook de zin van de menselijke geschiedenis in universeel en individueel opzicht behandeld worden. Toegevoegd zijn tekstuittreksels uit onder meer het Tweede Vaticaans Concilie, de catechese van de zalige paus Johannes Paulus II en de encycliek Spe salvi van Benedictus XVI (30 nov. 2007).


Auteur

Justo Luis R. Sanchez de Alva

Justo Luis R. Sánchez de Alva is priester. Hij is afgestudeerd in de letteren aan de Universiteit van Barcelona en gepromoveerd in de wijsbegeerte aan de Universiteit van Lateranen in Rome.

Jorge Molinero is priester en journalist. Hij is afgestudeerd in de informatiewetenschappen en gepromoveerd in de theologie, beide aan de Universiteit van Navarra.


Recensie