DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Bezieler en stichter

Bezieler en stichter
Categorie: Kerk en evangelisatie
Auteur: Jan Peijnenburg
ISBN: 9 789062 570881
Pagina's: 80
Gewicht: 90 gram
Jaar: 2012
Waardering:
Dit jaar (2012) bestaat Sint-Janscentrum 25 jaar. Dr Jan Peijnenburg onderzocht aspecten die dit centrum met Paus JP2 verbinden en de ontwikkelingen rond de priesteropleidingen in Nederland.

4,95
2,90

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Paus Johannes Paulus II benoemde in 1985 Mgr. J.G. ter Schure sdb tot bisschop van s-Hertogenbosch. In datzelfde jaar bezocht de Paus, tijdens zijn bezoek aan Nederland, ook de stad s-Hertogenbosch. In aansluiting op het pausbezoek werden door bisschop ter Schure de voorbereidingen getroffen voor de heropening van de Bossche priesteropleiding.

Anno 2012 bestaat het Sint-Janscentrum, het grootseminarie van het bisdom van s-Hertogenbosch, 25 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum onderzocht Dr Jan Peijnenburg de verschillende aspecten die het Sint-Janscentrum met de Poolse Paus verbinden. In een kort bestek geeft het boek tevens een goed beeld van de postconciliaire ontwikkelingen rond de priesteropleidingen in Nederland.


Auteur

Jan Peijnenburg

Dr Jan Peijnenburg (geb. 1936) is oud-archivaris van het bisdom van s-Hertogenbosch en ere-kanunnik van de Sint-Janskathedraal. Op zijn naam staan verschillende publicaties die themas uit de kerkgeschiedenis behandelen, waaronder meerdere boeken over de geschiedenis van het bisdom van s-Hertogenbosch en van de Bossche priesteropleiding.


Recensie