DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De verborgen kracht van vriendelijkheid

De verborgen kracht van vriendelijkheid
Categorie: Christelijk leven
Auteur: Lawrence Lovasik
ISBN: 97890.6257084.3
Pagina's: 256
Gewicht: 322 gram
Jaar: 2012
Waardering:

Een praktische handleiding voor wie de wereld om zich heen een beetje leefbaarder wil maken, steeds een beetje meer.14,75
8,90

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De kaft van de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave durft de lezer rechtstreeks aan te spreken: 'U bent bijna zeker niet zo vriendelijk als u zou kunnen zijn - en uw relatie met God en met degenen van wie u houdt lijden daar misschien onder. Misschien hebt u gewoon niet de tijd en het geduld om consequent vriendelijk te zijn te midden van de irritaties waar u dagelijks tegenop loopt. Daarom is De verborgen kracht van vriendelijkheid zon handzame hulp'.

Goede verkoperstaal? Ja, maar helemaal waar. 'Consequent vriendelijk zijn' is moeilijk. Het lijkt een minder belangrijke gewoonte of 'deugd', die overigens wél aangenaam is voor anderen en ook prettig voor de vriendelijke persoon zelf, want tegen iemand die vriendelijk is zijn anderen meestal ook aardiger.

Dit boek maakt duidelijk dat vriendelijkheid geen klein, onbelangrijk 'deugdje' is, maar dat wie zich er in oefent vanzelf vooruitgaat in de grote menselijke en bovennatuurlijke deugden. Maar het fijnste van dit boek is dat het uitlegt hoe vriendelijkheid in eenvoudige, praktische stappen kan worden aangeleerd. Niets zwaarwichtigs, heel direct, helder als glas, en zo wijs! Weinig lezers die niet door dit vriendelijk geschreven boek in de verleiding zullen komen deze bescheiden deugd eens wat meer uit te proberen.


Auteur

Lawrence Lovasik

De schrijver, Lawrence Lovasik (1913-1986), heeft eens gezegd dat het ideaal van zijn leven was om 'door mijn geschriften God meer bekend en geliefd te maken'. De priester Lovasik heeft missiewerk gedaan in de kolen- en staalgebieden van Amerika, hij stichtte de missiecongregatie van de Zusters van de Goddelijke Geest en heeft talloze pamfletten en boeken geschreven waarin hij de nadruk legt op het gebed en de heilige Eucharistie.


Recensie