DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Van wrok tot vergeving

Van wrok tot vergeving
Categorie: Christelijk leven
Auteur: Francisco Ugarte
ISBN: 9789062570782
Pagina's: 64
Gewicht: 55 gram
Jaar: 2011
Waardering:
We willen allemaal gelukkig zijn. Maar misschien zijn veroordeling en wrok voor de meeste mensen wel de grootste belemmering tot geluk. De afbeelding op de voorkant: Die Versöhnung (acryl/olieverf op doek) van Aernout W.Voorthuijsen, 2010 www.aern

5,50
3,60

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

We willen allemaal gelukkig zijn. Maar misschien zijn veroordeling en wrok voor de meeste mensen wel de grootste belemmering tot geluk.

We kunnen eenvoudig zien hoe wijdverbreid dit probleem van wrok en veroordeling is: let maar eens op de kritische toon in vele gesprekken, de boosheid, de klaagzangen en klachten, de zelfrechtvaardiging, negatieve gedachten, irritaties, verwijdering tussen de ene en de andere persoon, onmin in families, echtscheidingen, het zinnen op wraak of het eisen van gerechtigheid, arbeidsconflicten, sociale onrust en ook conflicten tussen naties.

Dit boek gaat de confrontatie aan met dit probleem, bestudeert het en biedt perspectief voor oplossingen. De bestudering van vergeving is een moeilijk onderwerp, maar nog moeilijker is het om deze deugd in praktijk te brengen. Tegelijkertijd is het een van de belangrijkste middelen voor de verwezenlijking van geluk. Vergeving kan namelijk op een fundamentele manier wrok als belangrijkste obstakel voor geluk oplossen.


Auteur

Francisco Ugarte

Francisco Ugarte, werd geboren in de stad Guadalajara (Mexico), in 1947. Hij behaalde zijn bachelor- en masterdiploma in de filosofie aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico-Stad, en zijn doctoraat in de filosofie aan de Universiteit van het Heilig Kruis in Rome. Hij publiceerde verschillende, ook gespecialiseerde, filosofische werken, die zowel in Mexico als daarbuiten populair zijn.


Recensie