DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Kinderen van God

Kinderen van God
Categorie: Christelijk leven
Auteur: Juan Francisco Pozo
ISBN: 9789062570751
Pagina's: 112
Gewicht: 155 gram
Jaar: 2011
Waardering:
Dit boek legt de Katholieke leer over de genade uit aan de hand van de gelijkenis van de verloren zoon, zijn broer en de barmhartige Vader.

9,75
5,80

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Dit boek legt de Katholieke leer over de genade uit aan de hand van de gelijkenis van de verloren zoon, zijn broer en de barmhartige Vader (Lucas 15,11-32). De opeenvolgende hoofdstukken, en een inleiding, gaan over:

  • de roeping van de mens (de mens, zijn oorsprong en zijn toekomst, het leven van de geest en het leven in de Geest, het Goede Nieuws);
  • de rechtvaardiging (zonde, genade, vergeving, innerlijke vernieuwing);
  • het genadeleven (de wegen van de genade, de medewerking van de vrijheid, de gaven van de heilige Geest);
  • de genade en de werken (invloed van de genade op het menselijk handelen, de menselijke en bovennatuurlijke persoonlijkheid);
  • de Christelijke heiligheid (de 'coördinaten' van de heiligheid, het gebed wordt leven, de Allerheiligste Mensheid van Christus).

Een korte bibliografie besluit het boek dat ook als tekstboek geschikt is.


Auteur

Juan Francisco Pozo

Juan Francisco Pozo is doctorandus in de Wiskunde aan de universiteit van Valencia, doctor in de Theologie aan de pauselijke universiteit van het heilig Kruis in Rome en in de Filosofie aan de universiteit van Navarra, waar hij een van de studentenpastores is en Antropologie en Ethiek doceert.


Recensie