DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De Bijbel leren kennen

De Bijbel leren kennen
Categorie: Bijbel
Auteur: Josemaría Monforte
ISBN: 9789062570768
Pagina's: 176
Gewicht: 234 gram
Jaar: 2011
Waardering:
De Bijbel is het toppunt van Gods openbaring aan de mens in de geschiedenis. Dit boek gaat over de goddelijke samenstelling van de Bijbel en zijn menselijke kader, het literaire aspect van de Bijbel en haar bijzondere kenmerken en over haar heilsbood

12,75
7,60

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

De Bijbel is het toppunt van Gods openbaring aan de mens in de geschiedenis. De Bijbel is een literair werk, een specifieke vorm van literatuur, dat een goddelijke heilsboodschap bevat, bedoeld voor alle mensen.

Het eerste deel van dit boek gaat over de goddelijke samenstelling van de Bijbel en zijn menselijke kader: de geschiedenis van de mensen en het schrijfproces van de heilige boeken.

Het tweede deel betreft het literaire aspect van de Bijbel en haar bijzondere kenmerken. Ze is door God geïnspireerd; ze is de geloofsregel en de canon van de gelovigen; ze is uniek en heilig, aangezien God haar auteur is; ze is ten slotte menselijk, dat wil zeggen door mensen geschreven in menselijke bewoordingen die interpretatie behoeven.

Het derde deel gaat over haar heilsboodschap. Het goddelijke verlossingsplan, dat in het begin van de mensheid ontstond, ontwikkelt zich in de Bijbel verder en bereikt haar hoogtepunt in Jezus van Nazareth, de mensgeworden Zoon van God. Naast andere taken bewaart de kerk van Christus de goddelijke openbaring in het algemeen en de heilige Schrift in het bijzonder, waarbij zij zorg draagt dat Gods Woord overal wordt doorgegeven.

Een Bijbelse chronologie en een korte bibliografie besluiten het boek dat ook als tekstboek geschikt is.


Auteur

Josemaría Monforte

Josemaría Monforte is priester, doctorandus in de Natuurkunde aan de Complutense universiteit van Madrid en doctor in de Theologie aan de Universiteit van Navarra.


Recensie