DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Vijftig vragen over Jezus

Vijftig vragen over Jezus
Categorieën: God de Vader Jezus Christus Kerkgeschiedenis
Auteur: Juan Chapa
ISBN: 9789062570713
Pagina's: 160
Gewicht: 250 gram
Jaar: 2010
Waardering:
Wat weten wij over Hem en zijn omgeving? Door een team van specialisten, voor niet specialisten.

12,75
7,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Over Jezus van Nazaret zijn in de loop van de geschiedenis veel vragen gesteld. Gelovigen en niet-gelovigen die behoefte hebben aan verifieerbare gegevens om tot de waarheid te komen en personen door twijfel overvallen, hebben nooit opgehouden te zoeken naar informatie over het bestaan en de persoon van Jezus van Nazaret.

De laatste jaren hebben bepaalde archeologische vondsten niet alleen de belangstelling gewekt van de experts, maar ook de nieuwsgierigheid van het grote publiek. Als we aan deze vondsten de sensationele opvattingen over de figuur van Jezus, de apostelen of Maria Magdalena toevoegen, dan wordt de noodzaak om een antwoord te geven op deze vragen over Jezus steeds urgenter.

Dit boekje is geschreven met de bedoeling samenhangende informatie te geven over een aantal van de meest gestelde vragen. Het is niet voor experts geschreven, maar voor iedere geïnteresseerde die oprecht op zoek is naar antwoorden op de vele vragen over Jezus van Nazaret (uit de Inleiding van Juan Chapa).


Auteur

Juan Chapa

50 vragen...dit boekje is de vrucht van de samenwerking van een team specialisten: Juan Chapa, Francisco Varo, Gonzalo Aranda, Vicente Balaguer, Santiago Ausin en Juan Luis Caballero, allen medewerkers van de vakgroep Heilige Schrift van de theologische faculteit van de universiteit van Navarra (Pamplona, Spanje). Bij ieder hoofdstuk staat vermeld van wie van de specialisten de desbetreffende bijdrage afkomstig is.


Recensie