DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Voorbereiding op de puberteit

Voorbereiding op de puberteit
Categorie: Huwelijk gezin opvoeding
Auteur: James B. Stenson
Pagina's: 80
Gewicht: 100 gram
Jaar: 2008
Waardering:
Dit boekje beschrijft en bestudeert de kenmerken van de puberteit en de meest lastige vragen, die hedendaagse tieners op hun ouders afvuren om hun normen ter discussie te stellen.

5,50
3,90

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

In dit boek richt opvoedingsadviseur James B. Stenson zijn aandacht op leerlingen die binnenkort naar het vervolgonderwijs gaan en op de meest lastige vragen, die zij hun ouders stellen;
Waarom vertrouwen jullie me niet? Waarom bepalen jullie wat ik draag? Waarom corrigeren jullie mij altijd? Ouders die deze kruisverhoren met succes doorstaan zijn zij, die zich daar jarenlang op hebben voorbereid. Om zich hier goed op voor te bereiden, moeten zij hun pubers duidelijke morele richtlijnen geven en gebruik maken van de steun, die zij van een groep gelijkgestemde ouders krijgen. Hij eindigt met een hoofdstuk vragen en antwoorden, die ouders beter kunnen doorwerken voordat de problemen zich voordoen dan daarna.


Auteur

James B. Stenson

James B. Stenson is een pedagoog met vele jaren ervaring in het onderwijs. Hij spreekt regelmatig op scholen in Noord-Amerika, Groot-Brittannië, Ierland en Australië. Zijn boeken "Upbringing" (een discussiegids voor ouders over karaktervorming) en "Lifeline" (over de godsdienstige vorming van kinderen) zijn vele malen herdrukt. Hij woont in de omgeving van Boston.


Recensie