DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Deugden in het Gezin

Deugden in het Gezin
Categorie: Huwelijk gezin opvoeding
Auteur: George Chevrot
Pagina's: 96
Gewicht: 100 gram
Jaar: 2008
Waardering:
De auteur richt zijn aandacht op de praktijk van de kleine deugden in het gezinsleven die onmisbaar zijn om ons dagelijks leven aangenaam te maken.

5,50
3,30

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Er zijn enkele kleine deugden die geen uitbundige bewondering wekken, maar als ze ontbreken worden de verhoudingen tussen de mensen dusdanig gespannen, moeizaam en zelfs stormachtig, dat dit soms rampzalige gevolgen heeft. Juist deze 'kleine deugden' maken ons dagelijks leven aangenaam en draaglijk. Daarom heeft de auteur zich in deze overwegingen vooral beziggehouden met de kleine deugden van het christelijk gezin.


Auteur

George Chevrot

Mgr. Georges Chevrot (1879-1958) is een van de meest bekende sprekers en geestelijke schrijvers van de twintigste eeuw. Priester gewijd in 1903, werkte hij als pastoor en kanunnik in Parijs. Hij heeft de Vastenpreken in de kathedraal van Notre-Dame gehouden in de jaren 1938, 1939 en 1940. Tijdens de Duitse bezetting nam hij deel aan het verzet als lid van het Nationaal Front voor de Onafhankelijkheid van Frankrijk. In 1947 werd hij gekozen bij de Academie voor Morele en Politieke Wetenschappen.


Recensie