DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

De Heilige Rozenkrans

De Heilige Rozenkrans
Categorieën: God de Vader Jezus Christus Kerk en evangelisatie
Auteur: Jozefmaria Escriva
ISBN: 90-6257-012-7
Pagina's: 61
Gewicht: 105 gram
Jaar: 1986
Waardering:
Intieme en aanmoedigende beschouwingen over de geheimen van de Rozenkrans.

Rijkelijk geïllustreerd.

3,95
2,50

Bekijk hier het online inkijkexemplaar


Beschrijving

Dit boekje bevat beschouwingen over de vijftien geheimen van het leven van Jezus en Maria, zoals  die eeuwen lang overwogen zijn bij het bidden van de Rozenkrans. Voor elk mysterie staat een kleurenillustratie van de Italiaanse schilder Lorenzo Lotto (1539) "Word klein", zegt de schrijver ons in het voorwoord. "Kom mee en(....) wij zullen het leven van Jezus, Maria en Jozef meebeleven".
Aan dit boekje is een supplement toegevoegd met toepasselijke passages over de 5 lichtende geheimen, de litanieën en een korte handleiding voor het bidden van de Rozenkrans.


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie