DE BOOG uitgeverij
  ... voor eenheid in geloof en leven

Als Christus nu langskomt

Als Christus nu langskomt
Categorie: Van Jozefmaria Escriva
Auteur: Jozefmaria Escriva
Pagina's:
Gewicht: 0 gram
Jaar:
Waardering:
Zie nieuwe titel: "Christus komt langs" 18 preken over de voornaamste liturgische tijden en feesten, van de Advent tot Christus Koning.

Niet leverbaar

Beschrijving

Zie nieuwe titel: "Christus komt langs" De 18 preken van dit boek behandelen de voornammste liturgische tijden van het jaar (Advent, Vasten, Meimaand) en veel van de grootste feesten: Kerstmis, de Heilige Familie, Driekoningen, Sint Jozef, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Paaszondag, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Sacramentsdag, het Heilig Hart, Maria ten Hemelopneming en Christus Koning.
Ze hebben theologische diepgang, maar zijn tegelijkertijd ook heel duidelijk, eenvoudig en hartverwarmend. De woorden van de heilige Jozefmaria richten zich tot heel concrete mensen die in hun ziel reeds het leven van God hebben of, gedreven door Gods liefde, bereid zijn nader tot hem te komen.


Auteur

Jozefmaria Escriva

De heilige Jozefmaria Escrivá werd geboren op 9 januari 1902, in Barbastro (Spanje). Op 28 maart 1925 ontving hij de priesterwijding. Hij werd op 2 oktober 1928 door God geïnspireerd om het Opus Dei te stichten en overleed in zijn werkkamer in Rome op 26 juni 1975. Op dat moment had het Opus Dei zich verbreid over alle werelddelen en telde het ruim 60.000 leden. Op 6 oktober 2002 is Jozefmaria Escrivá in Rome door paus Johannes Paulus II heilig verklaard. Zijn lichaam rust in de prelaatskerk van Onze Lieve Vrouw van de Vrede in Rome (Viale Bruno Buozzi 75). Meer informatie over de heilige Jozefmaria www.josemariaescriva.info, www.escrivaworks.org


Recensie